Hey there

Finns liksom inga gränser för amerikanerna. Idag blev jag stannad när jag var ute och gick av en kille som stannade sin bil bredvid mig och började prata. De tycker det är jätte konstigt om man är ute och går, det gör man inte här, så de frågar alltid om man vill ha skjuts. Som att man är ute och går endast för att ens bil förmodligen står trasig någonstans bakom en. (nu var det visserligen därför jag var tvungen gå men :)) Naturligtsvis hoppar jag inte in i några bilar. Men killen var rätt het, jag gick med på att ta hans nummer iaf.

Nu ska jag färga håret svart...ja det blir inget ljust just nu. Jag får helt enkelt ta att inte tas som svensk. Inte ens svenskarna tror jag är svensk. Amerikanerna kan jag väl förstå, dom är så dumma så de tror alla svenskar är blonda. Madde & Johan har inga problem med andra ord. Jag däremot, är alltid ryss eller brasilian. Senast idag frågade en kille i en Liquor store (köpte vatten) om jag var ryss. Tillochmed en ryss jag träffade på trodde jag var ryss. Men det jag undrar mest är nog, är ryssar och brasilianer lika varandra ?! För hur kan jag annars vara båda?

Såhär går alltid konversionen när jag träffar på nya människor (som händer så gott som varje dag):
- Var kommer du ifrån då?
- Sverige.
- Åh..okej, var är du född då?
- Sverige.
- Hm..var är dina föräldrar födda?
- SVERIGE.
- Va? Verkligen? Du ser ut som...

Folk påstår tillochmed att du ljuger för mig mamma.

The best of the best!


Personality Psychology: A
Accounting exam 1: B
Accoutning exam 2: A
Cognitive Psychology: A

Ledsen Ebba..

..men jag ska faktiskt klaga lite.

Bilfan har gått sönder! Den har helt enkelt plötsligt bestämt sig för att  inte starta. Startmotorn går igång..det låter som att det är slut bensin. Men vi har halvtank, tips? Bror? Vi funderar på bränslepumpen .. ?

Därmed har vi knuffat bilfan som är tung som ett AS över parkeringen, fråga inte varför vi flyttade på den i första taget.. ingen aning. Det hela resulterade bara i 3 krossade ryggkotor...känns det som.

Detta känns ungefär inte ball alls, som det sägs, man tar sig ingenstans utan bil. Tur iaf så tar vi oss till universitetet, men inte till mataffärer, gymet, stranden, uteställen, vänner..NADA.

Som toppen på isberget har internet i princip varit tvärsöver hela dagen. Och när man inte har TV så är man smått beroende. Man kan ju alltid plugga, men idag var min första pluggfria dag på alltför länge, så det var INTE ett alternativ. Alternativet var att stirra i väggen.

Såå.. slut på rapporten. Jag lovar och svär (nästan) att mitt nästa blir positivt.

Nu ska ni få höra

Ja.. en klippning är på ingående. Och medans det ändå är så inni helvete billigt har jag planer på färga håret.. Och ja vem vill färga håret en färg som jag kan göra hemma ? Nej.. jag har planer på införskaffa något i denna stil:



Och jag vet att alla de som sätt den horribla bilden på mig i SANDRAS tidigare försök att göra mig ljushårig direkt kommer neka alla ljusare hårfärger än möjligt så ljust som mörkbrunt.. men om ni bara kan glömma den bilden en sekund..det var ju faktiskt inte ens en hårfärg överhuvudtaget. Och nej.. jag tänker inte lägga upp den.

Och ja jag är fullt medveten om att lockarna inte följer med på köpet av ny hårfärg.

Rut Noren

Jag tycker det är så himla trevligt att jag i detta land är registrerad med mitt andranamn som förstanamn. Bara för att det står i den ordningen i mitt pass.. VARFÖR gjorde ni så mamma ? Inte ok. Jag kommer nog dessutom hinna glömma bort att jag egenltigen har en accent (?) i efternamnet, det är inte heller ok i detta land. Sammanlagt har jag ett jävligt nördigt namn numera.

Måste köpa ett datorbatteri, det funkar inte att det endast fungerar i 15 minuter. Har dragit den hela vägen till skolan men glömt adaptern. Känns jävligt kul. Halva batteriet har redan gått och jag har i princip endast startat datorn och imorgon kommer jag få leva med en ryggvärk utan ha fått ut något av det alls. Hur mkt kan ett sånt kosta ? Har känslan av att det inte passar min börs. Men jag är nästan beredd betala vadsomhelst..så länge det inte är för dyrt =)

Men det är svårt vara på dåligt humör..fåglarna kvittrar, solen skiner och det är jobbigt skönt väder. Synd bara man måste sitta inne hela dagen och plugga.. ja eftersom datorfan inte går ta ut. Men biblioteket funkar bra..världens skönaste fotöljer..det borde örebro uni införskaffa tycker jag. Inte för att jag hänger där..men..ifall att.

ARRRGHh

Jag tycker det är så himla trevligt då man 9 timmar innan exam äntligen hittar de undangömnda powerpoint-presentationerna för alla föreläsningar och studyguiden för alla kapitel. Här har man gått och inte haft en aning vad man ska plugga på, och nu sitter det här framför mig. Det är liksom kul, på riktigt.

Really ?

Hittade nyss en lycko-kaka som jag totalt glömt bort att någon stoppade i handen på mig i fredags...ärligt talat ingen aning var den kom ifrån. Vem går runt med såna en fredakväll?

Iaf, på min lapp stod det "A refreshing change is in your future"
Och på det svarar jag nej tack, det räcker inte med att jag flyttat till andra sidan klotet eller ?! Har nog med problem som det är med att hinna ifatt verkligheten.

Svengelska

..ju större samband mellan kostnad och cost driver, ju bättre understanding of cost behavior..

Hittade detta i mina anteckningar. Vet inte om jag försöker skriva engelska eller svenska. Är ju inte svårt översätta till något av det. But I like it! Blir lite roligare läsa så. Det jag vet är att jag skriver det här endast för att slippa plugga..

Dags att sluta låtsas

Livet kan inte alltid vara glamouröst. Varken ja vill eller inte så HAR jag tre exam. Så nu är det dags, plugga varje vaken timme (inte så mkt som det låter) fram tills onsdag. Jesus vad jag ska slappa efter det. Så hörs då. Eller någon som vill lära sig lite redovisning eller psykologi? ...Redovisning alltså?.. ja jag förstod väl det! Jag lägger upp lite ABC kalkylering senare då.

Exam, Exam, Exam

Första exam idag. Det är ett jävla skämt i jämförelse med svenska tentor. Vi fick veta i förväg, exakt vilka frågor som skulle komma och exakt vilka essay frågor som skulle komma. Så 40 flervalsfrågor, löjligt enkla, och sen 5 essayfrågor som man fick välja mellan vilka man ville svara på, dvs, behövde inte svara på alla. Har nog inte pluggat mer än 1 dag sammanlagt till det här examet men det gick galant. Jag kunde inte allt, men till 90 %. Softish :)

Men...däremot har jag 3 exam till nästa vecka, måndag, tisdag och onsdag, så jävla trevligt passande. Tyvärr är dessa exam inte lika förutsägbara som den idag. Måndag och onsdag är inom samma ämne och jag har ingen aning hur den tentan ser ut, och ska kunna räkna ut ettusensjuttiotre saker inom redovisning. Roligt, faktiskt, men däremot förjävla mkt att trycka in i huvudet. Så nu skall jag tillbringa torsdag natt i boken.. kommer nog inte ha så mycket tid över i helgen. Har just kommit hem från gymet (öppet 24h) och tvättar dessutom, ja jävlar vilken produktiv torsdagnatt!!

Katastrof

* Pucko
* Polly

Läggs till på listan över måsten direkt jag kommer hem. Att det skulle ta såhär lång tid för mina två favoriter är ju helt galet. Tror det är någon sorts omedveten förträgning.

Kan tala om att man kan förtränga tankar på 12 olika sätt..sitter just och pluggar in dom. Psykologi exam imorgon!
1. Repression
2. Suppression
3. Denial
4. Displacement
5. Sublimation
6. Regression
7. Projection
8. Reaction Formation
9. Rationalization
10. Intellectualization
11. Undoing
12. Comprise Formation

Visst känner ni er också lite smartare nu.

Ägg, ägg och ägg

Det är fan det enda jag äter. Ca 2 gånger per dag. Oftast med champinjoner. Helt utan att överdriva varje dag sedan jag kom hit. IDAG BLEV JAG LESS. Synd att det inte fanns nått annat. Så idag svälter jag istället. Idag kan jag bara inte äta det en andra gång.

Tror jag är lite grinig över att jag ska gå på lektion, medans de andra går ut.

Nu får de fan vara slut!

Jag fryser ihjäl. Det är 13+ ute och här betyder ute=inne.
Väggarna kunde lika gärna bestå av lakan. Ett jävla under jag fick mig från täcket idag.

Jakten på korv

Chansade...kom hem med en korv som såg ut som pölsa på tub, fast rosa. Chansade..stekte "korven". Smakade stekt pölsa. Riktigt jävla äckligt...jag vill ha korv.





Fredag den 13e OCH alla hjärtans dag.

Vilken monster dålig helg, har redan lyckats med halva årets otur för dagen. Och själv firar man 2 år som singel. DET om något är att fira!!
Känns alldeles extra bra då man bor ihop med hej vi firar 4 år tillsammans imorgon. (!!)

Haha oj så bakom jag är. Jag tror mitt rekord ligger på mellan 3-6 månader. Tröttnar för fort, och trivs alldeles för bra själv.
Får se till fira mitt singelliv istället, känner man sig uppskattat någonstans så är det väl här, folk är alldeles för rättfram. Men förvänta er inga Kalifornien-romanser här inte, fy fan va fula amerikanerna är. Tyskarna däremot, är något att bita i, Louise, du gör nog helt rätt i att fara dit och plugga :) Men ärligt talat så ligger nog svenskarna i topp också ! Ibland tror jag att halva SDSU består av tyskar och svenskar. Imorgon blir jag nog utan mina rumskamrater.. De ska väl sliska sig på nått riktigt sliskigt ställe.

För mig blir det väl jag och Mr Tequila. Vi går faktiskt utomordentligt bra ihop!

Förvirrad

så förvirrad jag inte ens tar mig ur sängen, är lite slagsmål mellan det goda och onda. Vet inte vem som vinner än, slits mellan att vara duktig och bara skita i allt och ligga i sängen.

Men har redan skitit i en lektion idag, nu har jag och Madde försökt få oss till lektionen som är tisdag-torsdag kl 8 två gånger, och misslyckats både. Nog lika bra strunta i den. Men bytte till en Ekonomistyrningsklass igår och vettefan om det blir bra, läraren har fått de sämsta betygen jag någonsin sett, alla hade skrivit han var den sämsta läraren de någonsin haft, att man får lära sig allt själv, att han har lite prov och lite frågor, så skiter sig det på ett så är det kört. Är ju inte så värt gå en kurs om jag inte klarar den...speciellt inte då boken är så dyr som den är. Men jag var på hans klass och han kan verkligen inte lära ut...Vet inte om jag kan lära mig själv, kanske men jag kommer få plugga arslet av mig och de andra kurserna kommer bli lidande. Vill verkligen ge upp det här med klasserna nu. Snart de första exam också, så kommer inte få göra annat. Kanske lika bra för man är ju redan rätt begränsad på övrigt.

BLÄ

Sliten

Ja vet ni vad..jag ska faktiskt ta o sova kl 14.40, helt frivilligt vrida dygnet fel. Kommer med all sannolikhet vakna ca 1900 och vara vaken till ca 0600 imorgon. Tror jag ska börja kl 08. Men det får man göra, då man tillbringat en natt med herr tequila. Vad är det med tequila i det här landet...jag trodde det inte var något man drack!! Är de bara för att vi bor på tröskeln till Mexico ? Jag ser ingen annan förklaring..

Fyller JAG år ?

Har jag råkat beklaga mig här på bloggisen eller kan min syster läsa tankar? SOM jag har tjatat om lösviktsgodis sen jag kom hit. Och idag fick jag ett paket på posten, som inte var en tråkig/dyr bok, utan med lösviksgodis, importerat från Sverige =) haha. Rena julafton! Fick en hel del med smågrejjer, lyste som en sol efter min besvikelse över att jag inte hade tagit mig till skolan, såklart.

Har redan en lista på vad det första jag kommer vilja ha när jag kommer hem:
falukorv
lösviktsgodis
ostbågar

Inte lång lista för bara en månad? Vänta bara en månad till. Måste spara pengar tills ja kommer hem, så jag kan köpa allt på min lista.

I lördags fyllde Johan 26, vi hade väl mer eller mindre missuppfattat och behandlade honom snarare som om det var 6 års kalas.

    

Superman tårta och Batman pinjada. Märk på tårtan de exklusiva Superman ringarna man fick!! Jag råkade förstås..ha på mig den hela kvällen, inklusive bland annat folk.. :)

Hjälp sökes

bortförklaringar för att INTE plugga börjar ta slut...Känns som det börjar bli återvändsgränd.. tillbaka mot plugget.


Ska nog byta en kurs, den inom Human Resource Management. Läraren är en mardröm.
Han har förklarat grundligt att alla ( A L L A ) ska diskutera på lektionerna..räcker man inte självmant upp handen så pekar han ut en, och han har koll på vilka som inte har räckt upp. Det jobbiga är inte att prata engelska inför 50 personer.. det jobbigaste är faktiskt att man kanske inte vet vad man ska säga om en viss sak.. och att svara I dont know är inget jag ser framemot. Killen har jobbat länge inom militären..vilket kan ge en hint om hans ... stil.

Pratade med en kurskamrat som tydligen haft honom tidigare, och han kommer tydligen snart börja tvinga fram alla till tavlan, för att prata..bara sådär improvisera..NEJ TACK. Jag gillar att veta vad jag ska säga eller hinna fundera på vad jag tycker om vissa saker. Fy fan..sitter ju som på nålar på hans lektioner. Så nu ska jag försöka få tag på en ekonomistyrnings kurs istället.. vore skönt då slipper jag läsa det när jag kommer hem. Suger bara att bokfan kostar 1400 kr. För en kurs på 6 poäng känns det inte lockande.

Vaken

Klockan är nu 05.59
Jag är vaken.
Klockan ringer 9.45

Vad ska vi säga, 100 dollar på att jag sussar gott då lektionen börjar ?


Bakis söndag

Tror aldrig jag kommer bli återställd efter den här dagen. Mest liggande läge för min del idag.

Jag ska börja i tid

Framförhållning...var kan jag jobba i sommar ? Förslag på var man har en möjlig chans få ett vettigt jobb? Enda kravet är att det INTE får vara ett telefon jobb. Skottar hellre koskit, seriöst. Jag tror jag helst befinner mig i Öre i sommar, iaf om vi får som vi vill och får flytta i sommar ;) Jag VET att mamsen och bror är sugna på lyfta möbler, det var så länge sen nu. Tur min syster håller dem i form :) Måste säga jag tycker jag ligger i lä för tillfället.

Men kommer såklart söka jobb i SkellHell också, så tar gärna emot förslag från mina skogsmullar också, fast alla där verkar vara mest arbetslösa och sitta på arlset :) hehe. Skulle inte va helt tokigt va hemma lite.. Saknar mina träd, så om jag ska sitta själv i skogen..

Har inget fokus alls idag. Totalt uppskruvad.

Back on track

Jag visste att det skulle komma.. men jag trodde det skulle vara lättare då jag inte börjar tidigt, direkt. Men ändå försov jag mig imorse..vaknade klockan 12, och skulle alltså ha gått till trolleyn för senast 11.45. Tur i oturen så kommer Johan just hem så han skjutsar mig till skolan. Inte alltid man blir klar på 5 minuter!  Imorgon börjar jag kl 16 så hoppas det går bättre =)

Skoldags!

Inte helt fel med kvällslektioner.. hinner ju sola hela dagen! Ja.. från att jag kliver upp, vilket blev den helt otroliga tiden 11 idag! Men med tanke på att jag egentligen skulle tränat vid 10.. och att jag inte ens tränat..så är det inte så imponerande som det låter...om det lät imponerande överhuvudtaget?

Solen tar på ordentligt nu...låg och läste psykoligboken  i kanske 1,5 timme och har numera både fula bikinilinjer, röd hud och en baksida som är betydligt blekare i kontrast till framsidan. Skit. Så imorn får det bli baksida...ja tänka sig vilka otroliga i-landsproblem planeringar jag har här på kalendern...Så,  hur är vädret hemma ? Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska ta mig till skolan utan att drunkna i en svettpöl. Helvete vad jobbigt det kommer bli !

SOOL

Värmen är tillbaka. 25+ i skuggan idag. Inte helt fel. Skulle vilja gå till skolan naken med en stor fläkt som kompis.
Amerikanerna tycker vi är idioter om vi går i bikini, själv går dom runt i UGGS och vinterjackor. Dom måste ju ha en helt annan kroppstemp än oss ?!? Vi tycker dom är lika knäppa..om inte knäppare.

Idag äntligen har jag fått mina kurser klara, tror jag, schemat är rätt slappt. Inte en enda tidig morgon:

Måndag:  12.30 -13.45 Multinational Business

Tisdag:    16-18.40 Human Resource Management
                  19-20.15 Cognitive Psychology

Onsdag:  12.30 - 13.45 Multinational Business

Torsdag:  16-18.40 Psychology of Personality
                  19-20.15 Cognitive Psychology

Har inte direkt någon känsla för hur svårt det kommer bli, mkt att läsa men vet inte hur viktigt det är att verkligen läsa allt, knappast, om jag får gissa. Men vissa lärare kräver att man har läst så man kan ge kommentarer och frågor på det vi går igenom..så då är det väl bäst att läsa då. Alla exams ( ca 4 per kurs) verkar vara mest flervalsfrågor, och pågår drygt 1 timme, har fått se några exempel och det verkar näst intill bajslätt. Får se hur jag tycker om det senare.  Har köpt en dictionary (kommer inte på svenska översättningen?) för det är omöjligt svara på frågorna om man inte förstår huvudorden har vi märkt.

Har en sån jävla nackspärr som inte går över..och kommer knappast göra eftersom jag bestämt ska sova på mage, trots att jag nästan skriker av smärta. Jag går runt som en stel pinne, man känner sig som stelopererad HA HA HA. Ska bli intressant se hur det går att träna utan att se ut som ett totalt freak..men det gör man kanske ändå..

Ska väl inte klaga, hör vissa har magsjuka där hemma.. trodde vi också var utsatta då Johan en morgon spydde intill mitt huvud (toan..bakom min kudde, inte så ljuddämpat). Men det var som tur bara lite baksmälla HEHE =)

Bakning

MOROTSKAKAA (förvånad?)...har gått och dregglat över alla morotskakor i veckor..som de säljer överallt. Så när jag gick förbi en hylla med förpackningar med kakan helt färdig, bara röra ihop och in i ugnen, så slog jag slag i saken. Fy fan vad bekvämt! Jag borde nästan räknas till äkta amerikan på studs!

Var lite rädd de skulle smaka lite B, då tillochmed krämen var färdig på burk. Men inte alls så dumt måste jag säga, krämen var tillochmed godare än vanligt, men med all säkerhet onyttigare också. Men skall inte sägas att det inte är godare göra äkta såklart. Men här har man ingen lust börja köra från scratch med socker, bakpulver, mjöl osv ..mycket kommer vi inte baka. Eller kanske mer nu när alla kakor finns på kartong! =) Nog vet jag det finns i Sverige också.. men, där skulle det faktiskt ta emot att vara så lat, här däremot : HELT OKEJ! =)

Februari

Imorn en månad här. Sjukt.

Igår var vi hos ett gäng svenskar, och franska killen, som inte alls är fransk, utan från Schwiez. På deras område har de jacuzzi och det finns inte ord för hur avundsjuka vi är! Varför har inte vi en sån ?! Har även tagit mitt första dopp i vanlig pool, de gav sig på mig så jag hade inget val, antingen bli iknuffad eller hoppa i själv, jag valde det senare, isande kallt men ändå inte lika farligt som att rulla i snön, som jag påstod, vilket ju händer att vi roar oss med i de norrare delarna i Sverige.

Då kvällen blev rätt sen och de andra klev upp kl 10 imorse för att åka o vandra på nått jävla berg så åkte jag inte med..såklart. Sängen har aldrig varit skönare! Så nu sitter jag här istället, just ätit frukost. Funderar på göra bort städandet som är min tur i veckan, innan Madde kommer hem och hoppar på mig :)

RSS 2.0