Roadtrip

Dagarna sen skolan slutat har varit smått hektiska. På få dagar har vi hunnit med mycket. Vi har inte internet längre men just nu sitter vi på ett hotell i Hollywood med gratis internet, för sista dagen! Dagarna går så fort och plötsligt är det bara 5 dagar kvar i USA. 4 dagar i Örebro. Och sedan 3 månader i Norge.

Idag har vi sprungit runt i Hollywood, och under kvällen har vi kört runt bland massor med lyxiga hus, berg med fantastisk utsikt och kört förbi några kändishus med enorma häckar.. dvs du ser ingenting utan häckar :) Mest uppenbar var Jennifers Anistons gård som var helt omringad till varje centimeter av grön häck. Helt otroligt, men förstående.

Vi började resan med att åka upp förbi Bakersfield, lång resa som jag mestadels sov mig igenom, som vanligt. Väl framme körde man längs bergen högt upp, galet fin utsikt och sedan in i själva målet: Redwoodträden, kändes inte verkligt att se så stora träd! Går inte ens uppfatta på bild det ser mesigt ut jämfört med verkligheten. Den kurviga skogsvägen avslutades bra med att få se en grizzlybjörn! Lämpligt nog hade några andra naturfantaster hunnit dit före och satt upp kikare så vi fick även se den riktigt bra.





Vi åkte sedan vidare till ett halvsnuskigt hotel där jag var så slut att jag sov FÖRE brorsan och dessutom INTE vaknade av hans snarkningar. Världsrekord!!!
Dagen efter landade vi i Las Vegas på hotel Luxor, pyramiden. Grymt hotel. Där tillbringade vi två dagar med att springa runt halva Vegas, sola vid poolen, spela.. och okej, dricka liite. Det var outhärdligt varmt hela tiden, kan verkligen liknas vid att gå runt i en bastu hela dagarna.














Efter Las Vegas åkte vi längre österut med första stopp Hoover Dam. Där började vi övningen med höjdrädsla. Jag som ledare. Som "tur" var är det så vidrigt högt att man tappar känslan av hur högt det verkligen är så det gick bra att tillochmed gå fram till kanten och kika ner!






Hoover Dam var dock bara ett stopp på vägen till den riktiga öken höjden. Grand Canyon. Går inte förklara eller visa hur grymt det var. Där försvann verkligen all känsla för verklighet då jag tillochmed kunde sitta på kanten bara decimeter från stupet! Det var nog det grymmaste jag någonsin sett. Då man såg helikoptrarna långt ner och flög runt som små små flugor fick man en liten insikt över hur långt ner det var.








FINALLY

Alla jävla exams är gjorda, ingen mer skola, inget mer plugg.. ingen mer promenad till trolleyn (viktigast). Firades med middag (på Dennys såklart) och vin. Nu blir det luftmadrassen.


Mer bilder. (har ju äntligen fått en paparazzi i huset)





Ekande tomt

Idag kom en kvinna som i början bara skulle köpa min futtiga säng, men som tog rubb o stubb! Madde kunde dock smått desperat få henne att hämta deras säng på fredag istället. Jag och bror sover numera på luftmadrass!:) Pojkarna lyckades även sälja iväg vårt köksbord, som är något mer liknande campingbord, till några fulla killar vid poolen. BRA JOBBAT! Även den får vi behålla till lördag!

Vi har även hunnit med att säga upp lägenheten. Dom jävlarna tar ju betalt för allt! Och fick städlistan, pust. ALLLLT ska vara skinande rent, inkluderar att olja om sådant som är naturträ. Tror det kommer ignoreras HÅRT, de snor ju ändå hela depositionen.

2 dagars plugg kvar, sedan blir det städning, knökfull bil, träd, vegas, damm, grop och LA. Get it ?

Inte mkt nytt

Vi poolar, grillar, strandar, PLUGGAR, dricker, shoppar (arbetskläder), säljer möbler, sover (en hel del). Mest plugg förstås.

Blev lagom GLAD när jag plötsligt fick räkna bort ett exam på torsdag, upptäckte jag redan hade A. Så nu bara ett exam kvar sen FREEEDOOM.

Imorgon ska jag troligtsvis sälja min säng, amerikanerna är snåla jävlar, prutar och har sig och vill ha det på studs. Köper mest lampor av mig. Så  nu har jag ingen lampa och ska sova på luftmadrass resten av tiden. Thats life. Vi är snåla.

Funderar på hemgång, 2 veckor. Funderar på Norge. Snö.. På nått konstigt sätt ser jag framemot det.

Lite bilder senaste tiden.












Om USA var en utmaning.

Har ju fått höra lite hur modig man är som åker iväg. Men vad är det egentligen.. Här lever man ju i princip som hemma.
Har nog en betydligt större utmaning framför mig. Man ska väl alltid lyssna på sin mor men jag ignorerade det lite då hon sa att det inte finns TV eller internet där uppe. Men, det är faktiskt så. Inget internet, ingen tv, knappt någon mobilsändning alls (dvs om du hänger ut genom fönstret på högsta våningen och riktar den åt speciellt håll kanske du får 1 plupp.) Men vad gör det, 4,75 i minuten att ringa från Telia till Sverige. Ska försöka få tag på ett bättre abbonemang som har bättre priser på utlandssamtal. Tips mottages.

Klarar jag det här så klarar jag allt.


Redan börjat bli lite mobbad för att jag inte kommer veta hur en dator funkar, vad internet är, eller vill flytta ut till en grotta i skogen när jag kommer hem. Detta är bara början!

Puss o kram från baksätet


Glad midsommar

Blev lite nyfiken på hur jäkla mkt snö det egentligen är där uppe i fjällen.
Den här bilden är tagen en midsommarafton....även om jag blir smått förfärad är jag glad att jag vet vad som väntar. Nu förstår jag att jag faktiskt hörde rätt när hon pratade om att de har snöaktiviteter där uppe som är populärt av galna turister.


Helvetesvecka(or)

Hinner knappt andas..Redovisningen och exam 1 av 6 har blivit avklarat idag. Redovisningen blev bra, även om smått oförberedd. Examet gick mer eller mindre åt helvete. Ska bli intressant se hur tur man haft den här gången.

Direkt jag kom hem slängde jag mig (inte så entusiastiskt) över böckerna. 2 exam kvar den här veckan! Får se om bror har tur så kanske jag snor mig tid (har inte tid) ut någonstans imorgon. Tycker lite synd om honom då jag är så upptagen. Meen allt för farligt är de väl inte heller vara ledig, ha bra väder och en pool som börjar bli riktigt varm!

Börjar nästan bli standard att slänga sig i poolen direkt man kommer hem för att promenaden på 20 minuter gör att man är nära på svimma av överhettning. Men ska akta mig, inte klaga på värmen så här nära slutet. 3 veckor kvar! Sen fjällstoppen, blä. Ärligt talat känner jag redan att jag börjar bli skogstokig..bara av tanken. Även om jag ser framemot själva jobbet så..tänker jag rätt mkt på allt jag missar..hur gärna jag hade velat vara i både Örebro och Skellefteå. Men..tänk på pengarna.

Något bra förslag på något jag kan se framemot att göra för dom? JA inte överdriva nu jag ska väl lägga hälften på skulder och sen spara en del men något måste jag faktiskt ha att se framemot att göra för dom om jag ska tillbringa 3 månader på en fjällstopp.

Nåja jag ser i alla fall framemot att landa i Sverige, eftersom mamsen kommer och möter upp mig :) Känns redan lättare åka till Norge om man åtminstonde får träffas innan. Dessutom har jag lite bärhjälp, hade redan hunnit börja gruva mig för hur jag skulle kunna ta mig med 4 rullväskor? Hur mkt jag än räknar och funderar går det inte ihop, 2 händer och en rygg som inte gillar tyngd. Och så skönt slippa sova första natten själv.. är ju numera van med 3 tokstollar runt om mig dygnet runt :)

Slänger in en bild på fjorden i Norge där jag kommer hålla hus. Nåja, det är ju fint iaf. Undrar hur länge man kan leva på det ?


Airrace

Idag har några slitna krigare efter gårdagens utgång dragit sig ner till San Diego Bay för att titta lite Airshow. Med andra ord flygplan som tävlar mot varandra och helikoptrar som hänger upp och ner. Det var coolt.

Solen börjar ta på rejält. Vi går nu alla runt som Rudolf. Fram med solkrämen! Känns bra att jag åtminstonde fick rätt, Joel trodde allt inte han behövde nån solkräm för att "det har jag då aldrig använt förut och har aldrig bränt mig". Måste där påminna honom att han i vanliga fall befinner sig i NORRLAAAAAND!!!!!

Imorgon har jag den gräsliga presentationen i Organisation. Smått nervös, suttit o övat här hemma inför Madde och brorsan. Får hoppas jag blivit mirakel bra till imorgon bara.. inga större förväntningar. Innan presentationen övar jag upp med ett exam i Accounting. Kör hårt i veckan.

Nu ska jag slå brorsan och fråga hur det går med hans "vila ögonen bara", visste inte man behövde snarka för att "vila ögonen". Skitsnack om att han inte skulle va jetlaggad.

 


Bekräftat

Kära vänner och obekanta. Har fått erbjudandet och har tackat ja. Jag kommer sommaren 2009 från början till slut befinna mig på ett norskt fjäll, Där snön aldrig försvinner och där mobiltäckningen är så gott som obefintlig. Men vad tusan gör de när det kommer rulla in kronor och sätta sig i säkert förvar. (finns inget göra av med pengar på)

Känner mig mycket gladare och lugnare nu när jag säkert vet att jag redan i sommar kommer kunna betala av alla skulder jag dragit på mig i det här svindyra landet. Och jag ser äntligen framemot att få göra allt roligt här i San Diego de sista veckorna. (Speciellt eftersom de inte blir mkt till äventyr i sommar). Men mest för att jag kan njuta av det och veta jag själv kan betala (sen) och inte lasta på mer skulder för resten av året.

Skall laga mat, baka och styra och ställa lite i köket. Det känns otroligt kul att jag äntligen fått ett jobb jag kommer ha kul och trivas med.. Lite synd bara det ligger långt bort. Men det får jag ta, och hälsa på alla extra mycket i höst istället!

Saknar er extra mycket redan! Men de i Örebro hinner jag iaf hem och hälsa på några dagar :)

Ikväll har vi varit ute och ätit, firat mitt nyblivna jobb på en otroligt mysig resaturang i vårat favorit område Grossmont (ett av dem, känns som vi säger favorit om allt nu). De hade enorma potioner så 3 av oss fick ta hem doggybag, kalla oss mesar eller åk hit och ät!
Mycket mysigt men inte blivit mycket plugg gjort. Imorn däremot.. måste bara ut o leta reda på badshorts åt storebror, vem fan åker till Kalifornien utan badshorts ?!  För att inte nämna hur många gånger jag hört honom klaga över värmen idag! Haft över +30 idag!
Kan även stolt meddela att jag idag fick med bror på min lektion! Första gången han rörde sig på ett skolområde på 3 år. Jag tycker de lektionerna är jätteintressanta (kognitiv psykologi) vad han tyckte får ni fråga honom men han sov iaf inte! :)

Nu ska jag vänta in ett mycket intressant möte.

Telefonintervju

Nu ligger bror i soffan o sover! Äntligen på plats :) Han hade inte sovit något alls direkt så har varit vaken över 28 timmar eller sådär, kommer nog sova gott inatt (= höga snarkningar). Kommer väl upptäcka inatt hur välisolerade väggar vi har...

Har även hunnit med en telefon intervju med det norska fjällstugan.. Kan nog våga mig påstå att det gick väldigt bra! Tjejen var från Pite så kände mig redan som hemma! Får veta den här veckan om jag fått jobbet eller inte. Fortsättning följer...

En av våra kompisar här i San Diego misstänker nu att hon har fått svininfluensan. Vi får verkligen hoppas att så inte är fallet och att isåfall, vi av någon extremt underlig anledning icke blivit smittade. Borde visa sig snart isåfall.

MEN PÅSKMUST

Snubblade över ordet påskmust och har aldrig känt ett så enormt sug. Finns det kvar i Juni?! Finns det nu?! LAGRA för min skull!! Är ju nämligen hemma på FYRA veckor idag! Nej nej jag håller ingen räkning..alls..

Jäkla synd brorsan hunnit lyfta, annars hade han tamejfan fått ta med sig en slurk påskmust.

Morgondagen blir mkt händelserik, filma med tyskarna och sedan åka långtrip (iaf genom bilköerna) till LAX och hämta upp CURT :) hihihi, inte bara jag som kommer ha mitt andranamn som förnamn här! Rut och Curt Noren. Hur BRA låter inte det ?!

mmm sova.

Igår somnade jag just efter 21 på kvällen.. vaknade vid 3 på natten, åt frukost, och sov sen till 12 idag. Nu sitter jag och är tröttare än någonsin, har varit vaken 2.5 timme. Känns orättvist.

Snart så

nu är snart ostbågarna och godiset på väg över atlanten. Mwehe!

Ligger i sängen och stirrar på dataskärmen utan att se något. Förgäves sökande efter motivation till att plugga. Har varit otroligt motiverad senaste veckorna så ligger onekligen ruskigt bra till. Men det finns alltid mer man kan göra...6 exams och en representation, på 2 veckor!

Tror inte jag nämnt ångesten över den där jävla presentationen som jag förträngt hittills. Ska strutta runt i indiska kläder, röd prick, prata engelska och framföra ett löjligt försök till en kreativ och "rolig" presentation om India inför 30-40 personer. På onsdag ska vi spela in massa klipp med videokamera, som även dem ska visas upp för hela klassen. KUUUL.

2 maj!

(snart) kl bara 22.50 DET BETYDER 1 MÅNAD TILL HEMRESA. Oj överdrivet glad kanske ?

Sitter hemma och ser på Sällskapsresan :D Vi är ju lite udda familjen Birger-Gunnarsson-Noren. Så udda att vi köpt 68 st colaburkar idag ! :) var ute och handlade mat på 3 st affärer i 2 timmar. Prisjakt på hög nivå!!

När jag vet att mina syskon och mamma är i skogen UTAN mig får jag jätte mkt hemlängtan :( Tar ont i lillhjärtat att jag kanske inte ens hinner hem om jag ska till fjällstoppen och jobba.  Fast nu har jag sökt ett nytt fjällsjobb! Och där börjar man inte förrän 25e juni! Så hoppas mer på det. Nu Sällskapsresa. Kom på att jag städat Lasse Åbergs hotelrum, och han var där! Han var mkt trevlig.

RSS 2.0