Det börjar bli sommar!



Im burned!

Geiranger

Nu tänker jag knappt på internet längre. Men idag är jag ledig, igen, känns som jag är det hela tiden, så nu har vi passat på och åkt ner till Geiranger! Jag sitter i ett minilitet kontor med massor av skräp. Men det finns internet! Man ser även båtpersonal som sitter utanför mataffären, med var sin dator desperat knappandes på tangenterna, dom har nog varit utan internet länge!

Med hänsyn till Tina som ihärdigt frågar va tusan jag jobbar med, (fast jag har svarat på det nedan här nånstans i kommentarernaI) så lagar jag en jävla massa mat. Både till personal och hotelgäster. Bakar även en del till hotelgäster och cafet. Det är faktiskt väldigt kul, om än lite spännande då jag inte ser på mig själv som någon naturlig expert i köket! Det är jag och en annan tjej som delar ansvaret för köket. Hittills är vi rätt dumma. Till exempel har vi gjort ostsoppa (tog år och dar) och crepes (tog ännu fler år och dar). Men jävligt gott. Vi har för stora planer =)

Utöver det har vi turistbussar. Det kommer ett stort lass (upp till 1400 personer under 1 dag) som vi serverar kaffe/te och kaka. Det är ett riktigt skitjobb. Vi bär runt på stora kaffe och te kannor som gör att vi till slut måste bända loss händerna från handtagen. Sen bär vi runt på en jävla massa disk. Jag är hittills väldigt förvånad över att min rygg hänger med. Som tur är det inte varje dag, än. Ärligt talat får jag tillochmed prata mer engelska här uppe än jag gjorde i San Diego. Då vi har några som bara pratar engelska i personalen. Men det är bra övning det med, konstigt att man ska bli bättre på engelska i Norge än i USA.

Imorgon blir det midsommarfirande. Vi har allvarligt funderat på om vi ska fira julafton istället, då det snöar. Och alla sjunger julsånger. Kanske blir det en blandning, har funnits ideer om att pynta en gran med midsommarblommor. Vi gillar iaf tanken på julklappar. Och kanske en tomte.


Glad midsommar!


Mitt rum (minsta hårdaste sängen någonsin).


På väg ner till Geiranger.


Ute och bygger stenhögar. Alla gör det, vi vet inte varför, men vi vill också! Orsi fick en reflexväst av en som passerade. Hehe.

Mindresunde?

Haft 2 lediga dagar! Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det, kanske det faktum att jag ens kom hit!
Vi bor bokstavligen mitt ute i ingenstans med snö överallt. Mobilsändningen är usel men jag försöker hitta åtminstonde en gång om dagen.

Nu däremot sitter vi i Mindresunde. Ingen aning vars det är, efter vägen!

Har lånat en kollegas bil och åkte ner till Stryn med en annan kollega. Men allt var stängt, dumma som vi är fattade vi inte det.. 5,5 jävla mil är de också, och massa läskiga långa tunnlar!  Och stryn är INTE stort.. men jämfört med Djupvasshyttta så är de ju rätt stort.. och SOMMAR!! Senaste timmen har vi tillbringat sökandes efter internet! Och här, på en liten campingplats mitt ute i ingenstans (som vanligt) hittar vi det! Så här sitter vi i bilen, med varsin laptop och surfar. Det ser förjävla roligt ut! Men har man ett begär så har man! Nejdå, det går rätt bra utan, börjar bli en jävel på Harpan!

Utöver det hade vi inte så stor nytta av Stryn, men vi fick tag på lite (svindyra) öl som vi genast lyckades krascha i bakluckan. Vad annars :) men det var bara en iaf! Så nu kommer Sebbe säkert bli jätteglad över sitt utlån av bil som slutade med öl i bakluckan :):)  Var på god väg in i en husbil också då jag fortfarande inte kan lägga av med att jag tror att jag kör automat. Och ett par motorstopp. Jag borde inte ens få ha körkort. Men det ska inte Sebbe få veta! Vår enda utväg ut ur Djupvasshytta!!

Annars är det jätte vackert här. Man slutar aldrig förundras. Inte förrän igår när jag var ner till Geiranger förstod jag hur jävla högt upp vi bor!! vilken jävla väg ner. Åksjukan är välkommen!!

Jag gillar jobbet och arbetskamraterna, vi har många planer för sommaren! Tyvärr är de andra lite mer energiska än mig, men det är väl positivt så man får röra på arslet. Det planeras kanotturer, forsränning, klättringar, vandringar och allt möjligt. Vissa tillochmed pulsar upp i snön på bergen för att åka snowboard ner. NEVEERRR...

Nåja nu börjar batteriet i superdatorn ta slut. Och jag bör väl köra vidare i min automatbil. (not)

Vi hörs nog snart igen kommer nog åka på fler internet-jakter. Och i Geiranger finns det masssor av internet. Yeey. Men frams till dess. HEJ.


Djupvasshytta, Norge

Då var det dags röra på sig igen. Sitter med tunga ögon och väntar på taxin som kommer om drygt 1 timme, som tar mig till resecentrum och bussen som går 1.35 mot Oslo. Kan i alla fall garantera att det blir sömn på bussen! Fortfarande rätt jetlaggad och att vara vaken en hel dag är katastrof ! Men det börjar bättra sig.

Så nu sitter jag här för sista gången på ett bra tag, utan internet och tv. Kan ju bli lite skönt i alla fall det tror jag faktiskt. Försöker intyga mig att jag ser framemot det här men helst av allt skulle jag vilja stanna här. Men man kan inte få allt här i världen och jag hinner väl bli less både Sverige och Örebro i höst kanske.


Juni



Augusti


Måste ske en förändring!

Kan inte hålla på och vara såhär jetlaggad. Sovit bort hela kvällen och vaknar nu kl 02. Hur ska jag någonsin kunna somna om. Hade lite roliga drömmar däremot, träffade Obama, han satt i baksätet med mig! Han var trevlig men snodde sen vår bil.

Sverige!

Ja det är sant! Även om jag har svårt att tro det. Men jag är faktiskt hemma. Det känns otroligt skönt och roligt :) Resan gick riktigt bra och kändes snabbare än man trodde.

Dygnsrytmen är dock ett stort skämt. Var vaken i princip hela natten, klarvaken! Fruktansvärt frustrerande för jag var otroligt trött i huvudet. Idag på dagen däremot har jag såklart varit jättetrött. Men ändå orkat med en sväng på stan med mamma och köpt ÄNNU mer nödvändigheter till jobbet, fy vad dyrt de ska va att skaffa jobb!! Försöker också få tag på en mössa till vinterlandet men det är ju INTE lätt hitta nu i juni, jag har tillochmed gått runt och frågat (som en idiot i juni) men hittills har alla affärer redan slängt allt sådant. Nya försök imorn.

Nu ska jag iaf försöka sova..ska väl inte va så jäkla omöjligt! Gissar på att jag kommer vakna efter 2 timmar, piggare än någonsin! Enligt min dygnsrytm är ju klockan inte ens 15 !

Godnatt!

RSS 2.0