Valborgs

Ingen känsla alls för att det är Valborgs iår direkt. Här har dom ju fan inga röda dagar. Lär bli första nyktra valborgs..på länge! Har ju skola till kl 20.15 kommer hem vid 21.00. MEN även om inte usa firar valborg så gör vi svenskar faktiskt det nere vid Mission Beach. Där ska dom tända brasa och dricka sig fulla. Får se om vi orkar dra oss dit ner eller om det blir döden är nära känslan efter skolan. Inte så pepp nu.

Kan istället prata om förra årets valborg, slutade med att jag ramlade baklänges ner från staketet(?) utanför kåren. Slog i bakhuvudet i stenplattorna och hade en jävla huvudvärk dagen efter. Men det var kul. Nykter? Jodå, nästan. Grattis för bloggen som är 1 år nu btw.

Swine flue & födelsedag!

Mkt influensa snack nu men.. influensan finns ju här i San Diego nu, tillochmed en på SDSU ska vara smittad. Och att det är många som pendlar mellan skolan och Mexico känns ju också sådär, de ska tydligen vara rådande att stanna hemma. I Tijuana går alla runt med masker, även på sjukhusen här i San Diego.
Trolleyn ska också vara nått man ska vara försiktig på, tur man åker den varje dag. Alla mexare åker ju nämligen den till skolan, woho. Börjar bli lite obehagligt faktiskt men det går inte göra annat än hålla sig borta från alla som nyser och tvätta händerna som en galning. Förmodligen hjälper det inte, får man det så får man det. Och få en det, så får alla det.


Annars händer roliga saker. Idag (onsdag) fyllde Madde 23 år! Firades med efterrätt på favorithaket Dennys, såklart. Men de har så jävla stora efterrätter att vi fick ta hem över hälften. Nått att se framemot till imorn :)

Hjälp!

Något jag absolut inte trodde skulle ske fick jag på mail nu..Sökte ett jobb i norska fjällen, och de jävlarna är intresserade!! :)
Känner väldigt blandade känslor i frågan.. 3 månader på fjällen....Ute i ingenstans! Just nu känner jag att jag skulle trivas i ingenstans. Meen...Ni kommer inte se skymten av mig i såna fall..booo :(


Men lev i nuet..

..grinolle. Jävligt less på att jag ska hålla på o studsa på tå i iver för att komma framåt.

Föresten såg jag att det är kaffedagen idag (onsdag). Känner på mig att mamsen gillar detta.

Lägg aav

Känns som jag har feber igen, sovit heela kvällen. Gode skönt men hade ju tänkt få plugga lite. Tog musten ur mig att åka runt med mina tyska gruppkamrater på en indisk marknad. Ingen aning vad vi eg skulle få ut av det men nu har vi köpt indiskt snacks och dricka till klassen för typ 30 jävla dollar!!! som förmodligen smakar SKIT. Får vi inte ett A blir jag tjurig.

Blir jag inte frisk nu blir jag också tjurig. Och kommer de fram till nått jävla inreseförbud till Usa blir jag Arrrrg :(

Nuuuu till lite positiva tankar....eh....ehhhh....what?! JOJO nu har jag en, jag är så jävla hes, och måste säga att det gör min engelska bättre! Har kunnat babbla utav fan idag bara för att det.

Party och Svininfluensa.

Sängen hela dagen efter en hård helg, med undantag för grillmat och soffhäng.
Ena dagen värre än den andra ! Ivy på fredag och Stingaree på lördag. Två av de kanske mest fancy klubbarna i denna stad. Med riktigt mysiga takvåningar med utsikt över stan, iaf Ivys som låg några våningar upp! Och inte ett öre behövde man göra av med. Oooh I like to be a girl.

Hade ju just blivit frisk till helgen men idag har min röst inte varit mkt att skryta med. Alla har väl hört om svininfluensan antar jag ? Tydligen hade Maddes föräldrar som var här och hälsade på nyligen fått hem brev att dom ska söka upp läkare ifall de blir förkylda. Nu är det bara 20 st som insjuknat i Kalifornien, och det bor ju en hel del här, men med tanke på att man legat i feber och förkylning hela veckan och idag hostar lungorna av sig & att man dessutom träffat på massa mexikanare gör det plötsligt inte så ball att vi bor på gränsen till Mexico. Meen jag är inte alltför orolig som vanligt.. Maddes mamma är dock väldigt gullig som är orolig och nu vill höra uppdateringar om hur det går med min förkylning :)

Nu somna in till Ludovico Einaudi.

Jasså

Det visar sig att jag faktiskt tar upp telefonen, ringer och säger inget vettigt alls.

Fått räkning från telia på 90 kr, ett samtal, till Balzac ! i 3 minuter har vi "pratat". Eller ja, min väska har pratat med Balzac. Jävligt onödigt med andra ord, hade hellre lagt 90 kr på att ringa typ mamma. Men men. Nu har jag iaf spärrat så man inte kan ringa mig och jag kan inte ringa utomlands men jag kan fortfarande ringa Sverige, det var inte lika enkelt och därav är ju inte problemet direkt löst.. Får ta mig ett (skrivande) samtal med Telia till veckan.

Ivy tonite!


Fredag 12.15

Inga tidiga morgnar här inte. Kommer verkligen sakna att min tidigaste klass är 12.30. Inte idag dock , fredagar är jag alltid ledig :)

Idag misstänker jag, genom att kika på avstånd från sängen genom persiennerna, att det är mulet..och typ 18 +. Det betyder ju typ att ni har bättre väder i Sverige just nu ( ja inte norrland kanske ;)

Vaknar med en gräslig hemlängtan idag, varför ? Ja jag måste ju sakna alla er samtidigt, medans ni bara måste sakna mig (klaart ni gör). Väldigt påfrestande att inte ens kunna ta upp telefonen och bara ringa och säga typ inget vettigt alls.

Nu ska jag fokusera på all alkohol vi ska hälla i oss i helgen istället!

Självplågeri

Jag vet inte riktigt vad det är för fel på mig när det kommer till att vara sjuk. Jag har inte en tanke på att ta varken värktabletter, halstabletter eller ens drcicka te för att lindra smärtan. Istället ligger jag ner och väntar..och väntar.

Jag vet inte vad det är men jag tar aldrig värktabletter.. inte för magvärk, inte för huvudvärk, inte ens för ryggvärken. Bara härdar. Nu har jag faktikst både använt halstabletter, värktabletter och te för att smärtan varit outhärdlig, men så ger jag upp direkt det inte blir bra på en gång.

Känns ju ytterst konstigt med tanke på att när det gäller psyket jag kan trycka vad som helst. Men inte när det gäller kroppen ? Så det är ju inte tabletterna jag är rädd för. Hmmm...

Åtminstonde ska jag ta en kopp kaffe när jag kommer till den obligatoriska fika stunden på Starbucks. Som alltid infinner sig 15.15 torsdagar. Gillar den rutinen.

Las Vegas ?

Förra veckan fick vi ett erbjudande om att åka gratis till Vegas. Och jag menar gratis. Resa, hotel, mat..och ja resten får man ju alltid gratis, som inträde & drinkar, men ingår nog det också. Har jag nån gång berättat hur bra det är att vara tjej här ?

Hursomhelst så verkar det som att vi skiter i den här resan. Vet inte om vi är vettiga eller dumma i huvudet?
Det är ett företag som ska promota en ny klubb som öppnat och som nu drar dit 60 tjejer från San Diego, gratis. Enda kraven är att man är tjej, skickar en bild på sig själv (man får icke vara ful, såklart) och att man går till den klubb de promotar. OCH att de tydligen ska ta ett antal kort, på att vi är där, 60 tjejer (väldigt viktigt för klubbarna i Las Vegas att det finns tjejer där, annars kommer ingen). Andra dagen skulle det vara ett privat poolparty på nått hotel. JA helt ofrestande låter det ju inte.

Meen så ska vi ju dit igen när skolan slutat. Det är en jävla lång bit att åka och det händer mysiga och roliga saker här i San Diego också som vi är sugna på.


Kanske redan en favorit i Las Vegas - XS.

Nämen

..har jag glömt berätta! Jag och Madde har ju finally fått oss ner i det svinkalla Stilla Havet. Det är så kallt att det tar ont bara av att doppa fötterna men där var vi och dränkte oss själva i de stora vågorna, vilket var skitkul. Även om man fick saltvatten och sand överallt. Inklusive käft. Förstår och antar att ni naturligtsvis inte går på att badkrukan skulle gjort något sådant i nyktert tillstånd. Men HAH jag har bildbevis. Visserligen inte när jag är dränkt men där får ni helt enkelt tro på mig att när jag väl doppat till knänen hade man inget annat val när vågorna kom.


Här mkt gruvsam och har egentligen inte alls nån tanke på att ta mig mer än ett dopp för fossingarna.


Försöker komma fram till någon vettig strategi...?


Är inte alls så glada för kylan som det ser ut, en motreaktion på att skrika av smärta snarare.

 
Jävligt nöjd för att vara tillbaka o knöla på en för liten handduk där sanden runtom är glödhet.

Det var väl i det stora vad vår helg handlade om..glida på stränder.. ehum, klagar inte. Tror bestämt det var det svinkalla havet som gör att jag idag sitter svårt sjuk. Har iaf plöjt igenom flera kapitel i den jävla accountingboken. Bara för att ha mindre att plugga när bror väl kommer hit om TVÅ veckor. Förövrigt är det exakt 6 veckor tills jag befinner mig i Örebru. Och mindre än en månad kvar av plugget! Woho.

Sjuk idag, mkt fritid.

När vi var i Las Vegas badade jag faktiskt  i poolen..en gång. Eller vi kanske ska kalla det dopp. Jag är den största badkrukan i hela landet. Och det finns det bevis på.


Försöker överleva

Är det ett skämt ? Kan det verkligen fortfarande vara 36 grader ute, kl halv tio på kvällen ? Det står så.
Har varit en hemsk dag. Kan inte ens gissa värmen i solen idag när jag traskade till skolan, jobbigt är bara förnamnet.
När jag äntligen fått mig hem var jag tvungen kasta mig i poolen för att överleva. Lägenheten är stekhet. Somnade sen till min helt sjuka huvudvärk och vaknade i ett instängt rum av att jag inte kunde andas. På allt detta är jag förkyld vilket inte gör det bättre :) Jag är inte gjord för sån här hetta. Tacka vet jag kalla Sverige! haha.

Daah.

Himla jobbigt att det är fint väder, då måste man liksom kliva upp tidigare än om det är dåligt. Bara för att dra till beachen, spela lite boll liksom. Big problems här i storlandet. Satsar hårt på ny outfit typ "brownie". Utan röda inslag. Solen börjar gå åt hårt på en och aktar man sig inte kommer kräftan o biter en i arslet.

Darn

Hittade just beviset (på den amerikanska mobilen) att jag idag, den 17 april kl 12.00 PM faktiskt skulle avsluta rymden. Som vanligt med alla stora händelser försov jag mig.. får ta det en annan dag.



Undrar lite över vilket tillstånd jag var i när jag skrev in det här, och varför just 17 april ?

Tragisk slöhög i sängen

Ligger nån konstig typ med snygg morgonfrilla i min säng, 13.50, med strålande sol ute...Jag.
Är helt säker att min svenska mobil väckte mig med en påminnelse om att "avsluta space". Ingen som helst aning vad det kan betyda, och är det verkligen det jag menar så har jag en svår uppgift framför mig idag. Bäst starta med en stor frukost.. ala vatten..polly aand chips.

Sen blir det bikini så slöhögen kan masa sig ner till poolen och somna där alternativt lyssna på boken "He´s just not that in to you". Nu kan jag snart alla killars knep, vad man inte ska gå på. Men det enda jag kan tänka mig boken resulterar i är att man avvisar precis alla killar som ens försöker, PERFEKT ska det vara, tydligen. Annars är han inte värd, herregud lär få söka i evigheter, vilket jag iofs redan väntade mig.

SeaWorld

Idag har vi tillbringat en kall dag på SeaWorld. Det är grymt (grymt som i coolt) hur de kan lära djur göra saker.
Men vad hände med vädret ?! Riktigt kallt och blåsigt idag. Men ska tydligen bli kanon i helgen iaf. Borde fan ta tag i det här med solningen nu. Känner mig ap blek. Orolig brorsan ska bränna om mig fort som fan när han kommer hit, INTE OKEJ.

Herr Ångest

Herr Ångest kom just inspringande genom dörren, slog omkull  mig i sängen och håller mig fastnaglad medans han slår mig hårt i bröstkorgen. Fick just svart på vitt  hur mina hutlöst stora tillgångar står till.

1700 kr. Att leva på...Thats it. 7 veckor har jag kvar i det stora landet. Men inte nog med det, som bäst får jag in pengar på kontot igen i mitten på juni, och det är nog inga enorma summor det heller.

1700 kr är inga problem leva på egentligen, om det bara vore nudlar jag skulle leva på (vilket jag lär göra). Tanken på alla resor som är kvar..hotelrum, hyrbilar, bensin....det går inte ihop, alls, även om det är mycket billigare här än i Sverige. Men om bror reser 900 mil och betalar en inte så liten summa i flygbiljetter hit kan jag inte begära att vi ska sitta i lägenheten och leva på nudlar. Jag vill ju att han ska få se och uppleva allt jag fått göra! Och lite utöver det, jag har ju inte sett allt än heller :)

Alla skulder jag redan har och som kommer att måsta lånas till för att klara det här är så jävla tunga. Jag hatar att låna och vill betala tillbaka på en gång, vilket inte kommer vara möjligt, och det gör att jag inte alls kan njuta av att vara här just nu...jag vill bara hem och gräva ner mig under en kudde, ha möjligheten att snåla och slippa tänka på pengar. Jag vill inte att hela sommaren ska gå åt till att ha ångest över alla skulder jag måste betala tillbaka.

Hör många andra svenska studenter (här) oroar sig också..sedan dollarn gått upp så har vi fått flera tiotals tusen kr mindre att leva på av CSN. (bara kursavgiften höjdes med över 10 000 kr jämfört med i höstas) Men summan av csn har inte höjts. Och vad får man för svar ? Jo de ska kolla på det till sommarn. Men vi som är här i vår glömms bort. Tydligen ska man antingen ha en stor summa sparade pengar eller rika föräldrar.  Är man en vanlig fattig student så har man helt enkelt ingen möjlighet göra det här...egentligen.

Ibland är jag bara för mkt.

Visst är jag underbar många dagar men ibland är jag bara förjävla klantig.

Just kommit hem efter en jävligt frustrerande, irriterande, nästan tårögd promenad från universitetet, JA JAG HAR GÅTT HEM!! Varför? Jo för jag inte kom ihåg ett enda av de tre måstena när man lämnar hemmet: Mobil, Pengar, Trolleykort.
(kom för fan åtminstonde ihåg EN av dom)

Insåg det ganska fort men oftast (har endast hänt mig EN gång sen jag kom hit att de kollat) går det bra att smita på trolleyn ändå, men IDAG, nej DÅ kommer de halv nio på kvällen och kollar att alla har ett trolleykort, så jag smet smidigt därifrån innan de hann upptäcka mig (eftesom man inte ens får vistas på perrongen om man inte har ett).

Så vad blir resultatet om man inte har en mobil att ringa med, eller pengar att köpa en biljett för? Det blir en jävligt arg dam stampandes hela vägen hem, livrädd efter de kolsvarta gatorna. Sa jag att jag gick i högklackat ? Näe men nu vet ni!! 45 jävla minuter tog det!!

Ska trycka lite polly och slurka cola i självömkan. Men först måste jag tipsa om Madde & Johans resedagbok där de (Johan) skrivit lite mer detaljerat än vad jag orkat om vad vi gjorde bland annat under springbreak! (om någon känner intressepilen träffa) Och även lagt upp en del bilder, mer eller mindre vackra! Här har ni länken : HÄÄÄRRR

Mycket underligt

Om jag säger att jag vaknade självmant klockan halv tio, på en "ledig" dag. Vem tror på mig ? Ja inte jag iaf.

Trip



Var på en liten spontan trip i helgen, ovan ser ni var. Den som inte kan lista ut det är..hemskt oallmänbildad.
Jag blev smått förälskad i staden! Massor med gamla hus och det var verkligen en riktig stad med affärer, restauranger/cafe, parker och småkrogar överallt. Inte som San Diego och LA som downtown endast består av tråkiga skyskrapor och business district. Lite jobbigt var att det var så jävla bergigt, gatorna gick i branta backar och var därav ASJOBBIGA att bestiga.

Vi åkte också över till Alcatraz, det gamla fängelset som t.ex. Al Capone suttit i ! Var riktigt grymt. Tycker absolut det här är en stad man ska besöka om man åker till Kalifornien. Vi åkte också route 1 på vägen dit. Vilket ska vara en av världens vackraste vägar och det håller jag helt med om. Den får man inte missa om man ska köra dit. Åt på en restaurang på bergssidan med utsikt över havet, grymt nr 2.
Skulle jag flytta hit igen skulle jag nog flytta till staden ovan faktiskt! Lägger upp några bilder från toppfotografen här sedan.

MEC

Minimum Effort Club.
Övning ger färdighet - talang ger ledighet

Kör allt på talangen till morgondagens exam, har gått igenom det sammanlagt en gång. All motivation är helt bortblåst. Är inne i några ligga-i-sängen-dagar. Har en huvudvärk, illamående och yrsel som vill ta kål på mig. Så jävla kul att man är biverkningarnas queen. På det hela har man blivit med en underbar förkylning. LOVE.

Dags att trippa till skolan







VIA



Så mkt har jag att säga idag. Irriterande att bara sitta och vänta på att gå. Inser att jag går 18.15 och kommer hem just innan 21. För att ha EN timmes lektion!!! Ska bli skapligt trevligt med nära till skolan i Sverige. Aldrig mer, ska jag aldrig lära mig ? Att man bosätter sig inte långt från skolan, jag är för lat för det, borde veta det nu.  40 min promenad varje dag, blir bra mot samvetet nu när gymkortet går ut i alla fall.

Varför flytta hem

jag behöver ju aldrig flytta hem, får ju svenskt godis hitskickat med jämna mellanrum! Det enda jag saknar nu är falukorven ;)

Gick i 30 graders värme och sol till skolan idag, för att ha gruppmöte, bara för att få veta att vi tar det på onsdag istället. GAJKRUAhgkna!!!!!!! Nu ligger jag i sängen och pluggvägrar. Men lyste upp lite av paket och att jag lyckades spika ett exam! Jag är ju som gjord för Accounting.

Springbreak, Las Vegas, LA

Springbreak lider mot sitt slut. Men vi har hunnit med mycket, alldeles för mkt för att orka skriva om, bilderna får tala för sig själva. Har inte hunnit skriva...eller.. jag har vid varje lugn stund varit alldeles för upptagen med att glo på tv, efter flera månader utan har vi till vår stora lycka haft TV på hotellrummen (och jacuzzi!) Jag är helt slut och har sovit 13 timmar inatt efter en veckas springande och tidiga mornar.  Vi började ju springbreak med 2 galna nätter i Las Vegas som gjorde mig bakis i ytterligare två dagar, men KUL var det!!


pool@stratosphere          Utsikt från Stratosphere.     Massa svenska tjejer + en amerikan.


                                    Slitna en tidig morgon.    The roomies.


Sen åkte vi vidare till Los Angeles. Disneyland och Universal Studios, riktiga turister.



Har åkt karuseller, kanske tillräckligt för resten av mitt liv. Åtminstonde om ryggen får bestämma. Den har varit så jävla grinig, men är väl sånt man får ta då man åker sånt som det står att man INTE ska åka om man har ryggproblem. Ignorerades till största del såklart. Inget kul stå och titta på!

Nu är vi tillbaka i San Diego och nu känns det verkligen att det är "hemma". Saknar dock den väldigt stora sköna sängen på hotellrummen och TV! Blev inte bättre av att hitta ett jävligt äckligt kryp på kudden som jag gosat med hela natten. FY FAN. Väldigt effektivt dock för att få mig upp och hoppa och städa hela rummet.

Imorgon kommer Maddes föräldrar + lillasyster så nu blir det livat fram till nästa torsdag då de åker hem igen! Har hört ryktas om att det kan bli lagade middagar serverade :)

Nu är det också bara drygt 1 månad innan bror våldgästar i nästan en hel månad ! Och sen är jag faktiskt hemma om mindre (en dag mindre) än 2 månader! Just fått bekräftat att min hyresgäst hinner flytta ut så Ebba behöver inte längre vara orolig för att JAG våldgästar med min 56 kg packning! :)

RSS 2.0