Hoppsan

Ibland glömmer jag av att det faktiskt finns folk som läser den här skiten nuförtiden.


Det är ingen outhärdlig hemlängtan som egentligen drar i mig..bara det faktum att det är helt fel tid. Önskar jag inte gjort det här så spontant som jag alltid ska göra. Och kanske tänkt efter en gång..eller två. Det är inget som drar hem mig, vad skulle jag göra ? Även om jag önskar det fanns en ångerknapp. Jag skulle kunna slappna av om det inte var för att det här är en engångsgrej.. som kostar multum. Då vill jag inte känna såhär och ju mer jag tänker på det ju mer känner jag ju så. Det är så mycket detaljsaker, som pengar, skola och annat..saker jag inte kan göra ett skit åt. SOM BLAND ANNAT DEN HÄR JÄVLA FÖRKYLNINGEN SOM TAR DÖD PÅ MIG SNART.

Så kort tid

Allt kastas omkull så fort. Skulle kunna döda för att få komma hem just nu och bara drömt jag åkt hit. Tänk att det kan vara för dyrt för att åka hem. Känns som jag plötsligt satts i en cell med stora hänglås.

Torsdag, det nya onsdag

Här är lill lördag Torsdag. Och då går man ut.

Sockerhög

jag behöver socker nu. Hela dagen har jag inte kunnat tänka på annat, som en drog. Saknar lösgodis. Det enda man får tag på är ju för fan M&Ms. Tror jag ska ge mig på jakt...efter gymet. Känns alltid skönt helt förgöra den träning man just kämpat sig igenom.

Bajskurser!

Vi får inga kurser... och snart kommer jag måsta läsa astronomi som Johan. hahaha.
Det är ett så jävla mongosystem. Har man inte varit där första dagen så är det nästan omöjligt komma in...Och det går ju omöjligt vara på ALLA kurser på första dagen.. så får man inte de man gått på är man ju fan körd...
Nu måste jag fixa fram lite reserver..som en kurs om aktier som går 19.00 till 21.40 på onsdagar. KUUUUUL

Jag och Madde sitter och svär lite över alla ohjälpsamma tjuriga professorer som vägrar släppa in ALI studenter.. inte undra på att de varnade oss i början för att inte vara tjuriga medans vi väljer kurser, för det har tydligen varit många studenter tidigare som skällt ut professorer och andra ohjälpsamma typer, KONSTIGT, jag är snart gruppmedlem. Det är inte så kul då man betalat en kursavgift på 47 000 men sedan får man inga kurser man vill läsa och man ställs sist i alla köer. Nej..det här vill jag aldrig göra om.

Värdelös dag

Idag har jag varit på klasser..som jag inte kommer gå. Men det får man ju inte reda på förrän man kommer dit. Underbart system? Bättre lycka imorgon kanske...

Funderar allvarligt på skaffa en cykel. Är APLÅNGT till trolleyn och jag lyckas få skavsår på fötterna varje gång jag går dit. Hur jävla känslig får man vara....


Har blivit dåligt väder också, fastän de va lite sol idag så blåste det kallt...kanske bara 17 plus idag..ångrade jag inte tog en tjocktröja.. hojja.. jag vet hur ni känner er nu ! Hahaha.

Galen

Jag blir snart galen över att inte kunna ringa. Bara slå ett nummer (namn, kan inga nummer) och ringa. Och att det dessutom inte blir mitt i natten för den på andra sidan. Hatar det. Vill kunna ringa mamma och fråga onödiga saker som om det verkligen ska vara mjöl eller mjölk i dittan o dattan, fan jag kan ju inte laga mat! Och saknar att snacka om absolut inget nödvändigt alls egentligen med Cissi i alldeles för många timmar..speciellt nattetid, haha. Eller speciellt bakisdagar? Mjo, så är det nog...

Fy fan, kan lika gärna slänga telen i golvet och stampa på den...båda två.. jag har två jävla telefoner men kan inte ringa med nån av dom!! Inte till nån jag vill i alla fall :)

Vad händer om man åker till L.A ?

jo man traskar in i en hel hög med Örebroare...AMAZING.. hur liten världen.

OKEJ FÖRLÅT JAG ÅNGRAR MIG

visst att jag har klagat, stönat och varit irriterad över värmen...vad man än gjort har man varit blöt i svett efter minsta lilla ansträngning... men nu har det varit mulet i 2 dagar och tydligen regnat idag, så kom för fan tillbaka solen jag lovar jag inte ska klaga!!

Angående "tydligen" så har jag inte varit ute idag..sovit mest halva dagen och sen snorat och tyckt synd om mig själv i sängen.. javisst, förkyld igen. Eller så har den bara aldrig gått över.

Här har de fan inte normala glasspaket, så köpte en stor bunke ikväll, som ja planerar trycka i mig. Just nu är jag inne på M&Ms. Kan man liks inte träna kan man lika gärna fläska sig.

Imorn åker vi till L.A, ska se fotboll.. Sverige-USA. Vi kan väl alla gissa att jag inte var idé uppfinnaren till den utflykten men det ska bli kul med LA iaf och fotboll är ju iaf den minst tråkiga sporten att se på, men vafan träningsmatch blir de väl inte så mkt spänning i, men det är ju åtminstonde billigt. Jaja vi kan ju låtsas det är dödsallvar, det ska jag iaf!

Otroligt onödigt

är det inte konstigt att det finns saker man inte vill ha, egentligen, men ändå inte kan släppa..och ibland anfaller den en med en käftsmäll.


Jag hoppas jag lär mig något vettigt om mig själv av all psykologi jag ska trycka in. Och jag hoppas jag till slut kan sparka den där käftsmällen långt uti tjotahejti..

Äntligen!

Äntligen hemma. Så jag längtat, dagen har varit oändligt lång. Gick hemifrån kl 10 och kom hem kl 21. Underbart mao. Dagen började INTE bra, första kursen var helt fel.. det handlade bara om hur man räknar med amerikansk skatt. Vilket vi knappast kommer ha så mycket nytta av. Andra kursen verkar as bra, med bla grupparbeten med flera andra länder, kul! Men där kommer vi inte in. Det var säkert 50 st för många där som försökte chrascha kursen. Men vi skrev upp oss iaf, som alla andra.

3e kursen verkar också bra, men även den full, men vi har lite större förhoppningar på den ändå då den går på 2 tillfällen till. MEN TILLSLUT så de sista två psykologikurserna kom jag in på båda två, och dom verkar riktigt intressanta. Och båda bra lärare, både roliga och bra upplagt. Första psykologin handlar om personlighet, ska gå igenom blandannat multipla personligheter. Den som tycker multipla personligheter är intressant bör se serien "United States of Tara". Den fick vi se idag på lektionen och den var...speciell :) riktigt kul.

Andra psykologin handlar om kognitiv psykologi, varför vi uppfattar saker som vi gör, minnet, inlärning osv. Jag är PEPPAD på psykologi kurserna. Boken till ena kursen kostade dock drygt 100 DOLLAR, = ca 850 kr. Och misstänker att alla andra kurser har lika dyra böcker. Vill lägga mig ner och slå i golvet lite, skrika..och slänga i dörrar som går igen med ingen kraft alls..

Jag kan inte sluta störa mig på systemet här. Inte nog med att det verkar halvt omöjligt komma in på någon kurs (eftersom vi internationella studenter kommer in sist på allt också), utan när vi väl fått godkännande av läraren, måste vi fylla i ett långt papper, få underskrivt av lärare och ev en till från nått departement, och sedan lämna det i reception för ALI students (vi). För att bli registerad på kursen.. och så är det med varje kurs. Längtar verkligen tills de här veckorna är över.. jag har alla äckligt dyra böcker och vet när fan jag ska vara i skolan och i första hand..vilka kurser jag ska gå.

pussla pussla pusslaa

ägnat halva kvällen åt att pussla kurser, kolla upp salar, och mest intressant av allt: kollat upp lärarna på ratemyprofessor.com. De flesta verkar bra, men det verkar hårt. Imorgon börjar helvetet, men jag är riktigt förväntansfull, pluggnörd som man är.

Jag måste försöka sova mer om nätterna, men det går inte framåt så länge jag sover 4 timmar på eftermiddagen, men fy fan vad underbart det är. Sket i både träning och middag idag, ALLT för sömnen, och det var det värt :)
Imorgon finns det ju dock ingen tid för eftermiddagssömn, eftersom jag inte kommer hem förrän just före 21. Vilket betyder att det skulle vara en stor fördel sova just precis från och med NU.

Semester?

Saknar redan semestern, även om det ska bli kul med skolan. Sitter och försöker pussla ihop ett schema som förhoppningsvis ska fungera, dvs om jag får de klasser jag vill ha. Vilket jävla krångligt system de har här. Man "chrashar" klasserna, alltså om även en klass är full, så går man till föreläsningarna ändå, skriver upp sig på en lista och får hoppas att proffesorn tar in fler..Det betyder att man måste nu i början gå på betydligt fler kurser än vad jag egentligen ska läsa.. eftersom det inte är säkert jag får någon av dom. Kommer med andra ord bli väldigt stressigt de första dagarna, som det ser ut nu går jag på torsdag från 11 till 20.15. HEJÅHÅ.

Imorgon ska vi leka turister, FUN, jag planerar vara den värsta sorten! Kan dock bli svårt me konkurrens ifall vi har japaner med =)

Skoldags

Imorgon kl 9 börjar allvaret...eller, åtminstonde början. Lite plojgrejer nu sen börjar testföreläsningarna på torsdag. Imorgon har vi bara introduktion mellan 9-12 sen är vi lediga igen =) Kanske blir att ta tag i solandet på allvar efter det! Vi är verkligen bleka än...men man känner ingen brådska direkt då jag har sommar och sol fram till åtminstonde augusti (eller åtminstonde tills vi kommer hem till Sverige) =)

I fredags hämtade vi faktiskt bilen! Och vi tror den..funkar.

    
Jag ser blind och helnöjd ut. (Trött som en grinig 2åring och kokande hett.)

Efter bilhämtandet gick vi i ett typ naturreservat.. det var sjukt fint..och högt. Stranden var galet lång. Och jag har totalt värdelösa kort...eftersom jag inte hade med någon kamera..såklart. Kanske snor till mig fler, bättre, sen.

     


Nått konstigt träd som tydligen endast finns där.


Och medans jag är på bild humör så lägger jag upp lite annat obetydligt.


Jag och Johan med våra bleka kroppar vid vår pool..Johan fick sig i..jag fick mig inte längre än sådär, SVINKALLT ännu, och badkruka som man är..lär dröja till maj.





Söndagkväll

Det börjar sakta sjunka in att man bor här. Nu har vi skaffat gymkort..vilket bidrog till känslan. Det gör man inte på semestern. Gymet är grymt..finns både simbassäng och fet bubbelpool. Vi har vart där två dar i rad (träningsvärk) men idag var inte frivillig. Men var tvungen dit och köpa korter idag pga specialpriser. Så lika bra träna medans man är på plats, men blir nog inget mer simmande själv. Jag var där 30 minuter och blev attackerad av två äldre män, ena simmade hela tiden bredvid mig och började fråga var jag var i från, han trodde jag var ryss!! Jag gav upp och satt mig i poolen vilket det tar tre sekunder så har jag en mexikanare som sitter och kommenterar min tatuering..största nackdelen med tatueringen är defenitivt att det gör det lätt för äckliga gubbar att ha något att börja prata med mig om. Har också insett nackdelen med att tala om att man läser ekonomi, varav jag ständigt måste kommentera vad jag tycker om världsekonomin just nu och hur det är i Sverige..lite jobbigt i längden. Nått annat jag kan låtsas studera som ingen tycker är så intressant att diskutera?

Igår var vi ut, väldigt intressant..enligt lagen får de inte servera alkohol efter halv två...så de ställen som har öppet efter det säljer vatten och energidrycker...alla gick runt med vattenflaskor, såg förjävla roligt ut..händer inte i Sverige direkt! Annan udda sak var att det kostade 10 dollar för tjejer, men 20 dollar för killar :) 
Folk här är väldigt, väldigt, trevliga. Man skulle nästan kunna gå ut själv på krogen för hela tiden pratar man med okända, på gott och ont. Finns en hel del såna som jag beskrivit ovan. Även i matbutikerna så hälsar alla anställda, frågar hur man mår, de packar påsarna åt en och erbjuder sig tillochmed ibland att bära ut dem till bilen. Fan tillochmed då man möter motionärer så hälsar dom, känns väldigt osvenskt och man börjar förstå hur "otrevliga" svenskar är.

Man får faktiskt ha så  mkt som 0,8 promille här och ändå köra bil! Helt stört. Vilket gör att många åker bil till krogen och sedan hem. Vilket vi inte gjorde..utan åkte med trolleyn kl 5 (enda som går, de har ingen lokaltrafik här på nätterna)! Har aldrig varit så lycklig för att lägga mig i sängen som jag var kl 6 imorse. Sov till kl 16 idag..Så hur det ska gå med sömnen inatt återstår att se. Nu ska jag och Madde se Törnrosa :D hehe..tror inte Johan är med på den.

Emotional

Känslorna har varit på språng de senaste dagarna. Inte på något explosionartat sätt som jag direkt vet mamma tänker på, utan mer mest velat ta det lugnt och vara för mig själv, men nu tror jag att jag har identifierat dem som hemlängtan (!) och ovisshet inför framtiden. Imorgon har vi varit här i 2 veckor och enligt "semester" så är det väl då man ska åka hem. Känns väldigt konstigt det är flera månder vi ska vara här. Och det känns störtlöjligt längta hem, det är ju sommar och det är sannerligen underbart! Och vi kommer med all säkerhet få en mycket mer minnesvärd termin här än vad jag hade haft hemma. Men ändå kan jag inte låta bli längta hem lite till säkerheten, speciellt nu med lite pengabekymmer. Vill helst av allt gosa ner mig i min (mammas än så länge) soffa och se på tv (som det var över 1,5 vecka sen). Men det går ju inte riktigt, för nu är det någon annan som bor i min soffa och som ser på min tv. (Ja förutom det faktum att jag befinner mig ca 900 mil hemmifrån.)

Nu sitter vi och kollar upp vilka kurser vi ska gå här.. och ju mer jag funderar ju mer osäker blir jag på vad jag vill gå för inriktning sen. Har hela tiden varit rätt säker på marknadsföring, men ärligt talat är det väl inte riktigt "jag", jag ser mig inte alltid som den mest utåtriktade och säljande personen. Skulle jag gå efter det så skulle jag inrikta mig på redovisning. Vilket jag på ett sätt tycker är intressant (JA faktiskt) men fan...jobba med det i 40 år ? Förutom det faktum att man blir stämplad som tråkmåns, vilket jag såklart inte bryr mig om egentligen, och dessutom vet jag att så inte är fallet, efter att ha sett våra revisions sponsorer  vara mer knall än jag (vilket kan vara en bedrift) på diverse tillställningar! =)
Det oroar mig också lite att jag inte kommer "kunna" gå klart min utbildning i Örebro..utan förmodligen kommer (om man kommer in) ta min examen i Stockholm. Speciellt då även studievägledarna säger att Marknadsföring C är dålig i Örebro, ja om jag nu ska gå det.
Samtidigt som jag älskar att mitt liv inte är förutspått, jag kan bo och göra vad och vars jag vill. Så längtar jag på ett sätt till lite stabilitet. Men antar man kommer hinna få nog av det senare i livet.

Just nu är jag mest sugen på ta uppehåll från studierna och resa runt, jobba. (på tal om stabilitet?). Inte känna pressen från utbildning och välja stad osv.

Idag har vi iallafall varit och registerat oss på skolan, kollat igenom alla papper, och betalat den största summan hittills i detta liv, 5700 dollar, ca 47 000 kronor. Det svider något obönhörligt. Direkt efter köpte vi trolley kortet för 1200 kr.(spårvagn). UNDERBART. Det är så jävla sjukt att CSN inte tar hänsyn till att dollarn gått upp, och att vi har ca 10 000 kr mindre att leva på än vad de hade förra terminen. Det är ju för fan kostnaden för en hel månad de! Nej, de tänker kolla på det till sommaren! Som om det hjälper oss...

Tillbaka i gamla vanor

Hm, nu är det slut på kliva upp tidigt. Idag har jag snoozat i två timmar. Jäkla irriterande, jag tyckte ju som det var skönt vara morgonpigg för ett tag, även om 7 är lite väl tidigt så var det nice när man började vakna vid halv nio, iaf när man finner sig på den lite mer soliga delen av jorden. Nu är vi uppe sent på nätterna och sover längre. Och jag är kraftigt orolig jag kommer fortsätta försova mig även när vi går skolan. Måste vända tillbaka detta.

Idag har vi varit på en ny strand, Mission eller Pacific Beach. Osäker på vilken, de går nämligen ihop med varandra. Det har varit varmt och soligt men det blåste rätt mkt vid stranden så där var det svalt, lite föör svalt, tog tillochmed på mig kläder i slutet.
Vi bestämde oss för att grilla ( vi har 3 stora gasgrillar till vårt förfogande vid poolen) och det slutade med att det inte bara blev vi.. 8 svenskar och en fransk kille. Varav vi mestadels pratade engelska, annars hade ju den franska killen blivit lite utanför. Riktigt jävla trevligt blev det och några glas vin slank ner. Vilket slutar med att jag är smått lullig nu. Men upp ska vi alla imorn så kvällen slutade rätt tidigt och jag ligger faktiskt i sängen och ska sova nu. Första tiden att passa imorgon. alla har tidigt förutom jag som ska vara där halv två på dagen haha. Men det är snabbt avklarat, ska bara registrera, kolla alla papper, och betala den jävla  avgiften (lämpligt nog till att dollarn har gått upp till 8,4 vilket gör oss lusfattiga resten av terminen.)

Vi såg föresten delfiner idag :)

Jag lider med er mina vänner

halva msn listan står under "plugg", resten under "sjuk". Jag känner mig väldigt lyckligt lottad.

Men sen finns det en hög som står under "plugg", men som jag (och dom) vet innerst inne att ni inte pluggar, utan bara lattjar.. =)

Vi hämtade bilen idag (dom andra, jag sov) men efter en dryg timme var vi tillbaka och lämnade in den, var några lite överdrivet obehagliga missljud ljud då man gjorde en skarp sväng, och lite lampor som vi inte förstod som blinkade. Som tur var fick vi låna en annan bil medans vi väntar på att dom ska fixa den, tyvärr funkar inte AC överdrivet bra i den, och vi kanske inte kommer överleva bilturer i den.

Idag har jag gjort min första tur bakom ratten. Jag är inte den som mesar mig när det gäller bilkörning, men lite obehagligt var det med de helt otroligt stora motorvägarna som korsar varandra hit och dit, automat och lite andra regler än Sverige, bland annat så får man alltid göra högersvängar, fastän det är rött! Vi tyckte de va jäkla konstigt första dagen att alla tutade på oss fast det var rött.. Sedan hittar jag inte som de andra då jag mest suttit i baksätet och filosoferat...men blev bara ett tvärstopp med vänsterfoten! Ingen aning var den kom fram ifrån, tyckte jag hade sån koll på att den inte skulle vara med i leken, men den ville verkligen fram o trycka lite på pedalerna =)

Vi har också hunnit med en sväng på skolan! Är ju trots allt inte länge kvar (torsdag) innan vi ska dit första gången. Vi gick en lååång omväg innan vi var tillbaka på ruta ett och insåg såklart att dit vi skulle var just där vi började.



En liten, liten del av ett väldigt stort universitet. Men då jag kollat på bilder via nätet är det alltid den här byggnaden som pluppat upp på alla bilder. Jag har ingen aning vad det är för nått. Viktigt, tydligen.

My day

in one picture


Skuggan: +26


Godmorgon GODMOORGON

HÖÖÖR FÅGLAR SJUNGA...klart? ..högt? En dag skall jag lära mig sången utantill.. Underbart med måndag ?!
Ännu bara söndagkväll här HEHE :)  Men då får ni fredagkväll tidigare...Men det kan vi ha varje kväll här!

Idag har vi varit downtown. Sprättat lite pengar, som vi inte har. Eller just nu har jag så mkt pengar på kortet att jag vill låsa in det i ett stort kassaskåp och sänka det i havet.. livrädd de ska försvinna innan ja hinner betala kursavgiften.

Vi har blivit smått förälskade i ett shoppingställe som heter Westfields och har allt möjligt roligt, som x antal för många skoaffärer, och ja vi har varit in på varenda en. De har också två favoriter som Forever 21 och Victoria Secret, kom inte tomhänt ur någon av dem :) Gillade spegeln i provrummet på VS, den skulle man ha hemma :)

    
VS                                           Westfields

Bilen lämnade vi in idag, 250 dollar för en vecka. Svider lite men vad ska man göra. Tar sig inte långt (ingenstans) utan bil. Det går iofs spårvagn, som vi åkte hem idag. Tog 50 minuter från stan!!!! och sedan en promenad hem förbi rödljus i värsta rusningstrafik (ja även söndagar). Så det var väl inte kul, ska vi säga. Slutsatsen är att det är enklare med bil. Nu hoppas vi innerligt på att allt ska gå enligt planerna så vi hämtar bilen imorn.



Sååå.. MAMMA, tänkte du kanske skulle ta ett samtal med LILLAN snart...ska man måsta efterlysa det här, har du installerat din mikrofon i datorn? Förmodligen inte...  gör det och logga in på Skype nån kväll så plingelingar jag. Där kan också bror ta åt sig, och du har inga ursäkter! För jag vet att ditt är färdiginstallerat!! =)

Visit to the bitches & återvändsgränd

Vi startade dagen svinbra, med att fara till en strand vid namn Ocean beach. Jag kan inte sluta garva åt killen som inte riktigt kunde engelska uttalet och frågade var "the bitches" var.

Det var vi och ungefär 100 surfare och volleybollspelare :) Och massa hundar, bland annat en MOPS =)
Det var första gången vi besökte en strand, och det var väl ungefär när vi kom till stranden som vi insåg att här kan vi stanna för evigt. Man kan för fan va på stranden och sola 10 januari!

           
Ja tack, leva här.                        Mopsarsle :)                          "Mitch"                                     

Vi käkade på Dennys, underbar mat på den mest typiska amerikanska restaurang inredningen jag sett. Tänk er alla typiska filmer and there it is. Vi bestämde oss sedan för att utforska den sjö som ligger just bakom vår lägenhet, Lake Murray, den såg ut att ha ett bra motionsspår runt. Och visst hade den det, vi körde dit för att vi inte riktigt visste hur långt bort det låg och började sedan promenera...och promenera.. och lite till. Här blir det mörkt väldigt plötsligt och ganska tidigt, vi började gå vid 17 och inte långt efter var det kolmörkt. När vi kommit nästan hela sjön runt, kanske 8 km. Kommer vi till ett stängsel med hänglås där det står att man kan bli åtalad om man fortsätter. Vi var rätt trötta vid det laget och det var mörkt utan lampor. Tack o lov är det fullmåne ikväll som gjorde att vi såg litegrann av alla djur som sprang omkring, mest kaniner men det stod varningsskyltar om ormar också, utan månen hade vi nog inte ens hittat vägen :) Bara att traska tillbaka.. hela jävla vägen. Om det varit i Sverige kanske man hade vågat sig förbi stängslet men i detta land känns det högst onödigt. Dessutom visste vi inte vars den ledde och det var som sagt mörkt. När vi äntligen kommer tillbaka till bilen och känner att hemma är nära, så har de låst utvägen!! Inte undra på alla var på väg hem när vi kom hehe :) Lämnar man bilen så blir det bortforslad och imorgonbitti ska vi återlämna hyrbilen så det var lätta panikkänslor som flöt fram. Flyt i oflytet som vi hade så kom två bilar, typ vakter just då som skulle in (förmodligen kolla efter kvarvarande bilar) och släppte ut oss. Dags att börja vara lite mer uppmärksam.

         
Promenaden börjar..              fortfarande trevligt.                 börjar bli mörkt...

 
vid återvändsgränden, jävligt lessa

Vi har inga större känslor kvar för sjön just nu och vet inte riktigt om vi kommer återvända :) Nu har vi köpt glass och ska vila våra stackars ben från närmare 2 timmars promenad. Det sjuka var att det var en asfalterad väg runt (nästan) sjön, en bred väg som lätt två bilar får plats på. Mycket märkligt. Men man skulle haft med sig inlines ! Jävligt tråkigt bara att man måste vända och åka tillbaka samma väg. Vi saknar en skylt med den informationen, det hade varit trevligt.


Har också tagit lite bilder på omgivningen medans vi kört våra många rundor på olika uppdrag.

   
Berg...och berg.

Hittills har man ju inte haft så mkt att göra i bilen, eftersom det endast är Johan som får köra hyrbilen. Billigare så eftersom han är över 25, och jag och Madde är..inte det. På tal om mina rumskamrater så har de en sida på www.resedagboken.se, med alias maddeochjohan. Där hittar man bland annat jävligt fula kort på mig =)

Men troligtsvis på måndag får vi hämta racerbilen! V8 mina kära vänner... V8 !


Monsterhumör

Nu skulle mamma vara här, hon skulle känna sig som hemma! Vaknade på helt fel sida och har hunnit rabbla igenom hela förrådet av svordomar, slämtat lite dörrar (FAST DET INTE GÅR, det blir en mjuk duns som bara gör mig ännu mer förbannad) och matvägrat. Börjar försöka med frukost men allt gick rent åt helvete. De andra är nu någonstans och kollar på nån jävla sportbil de tänkt köpa.

Jag är däremot måttligt less på bilsnacket och på åka bil just nu och sitter hellre hemma och tjurar och befriar mina rumskamrater från monstret. Tänker nog gå ut till poolen och muttra ett tag istället i min ensamhet. Fy fan vad jag vill vara hemma och pimpla alkohol  med mina vänner just nu istället (vilket jag bara antar att ni gör era jävla studentalkoholister!)

The Apartment

Vardagsrum&Kök

          

vårat fattiga plastiga bord för 44 dollar :) Med buntade stolar! Och tom. bordet, vilket ser lite roligt ut då tallrikavtrycken är kvar ett bra tag efter man lämnat bordet hehe.
Vi tycker det verkar som de haft svårt bestämma sig när de byggde de här lägenheterna, för i köket måste man vara jättelång för att nå upp till hyllorna, vi har bara på de två hyllorna lägst ner för längre når inte jag och madde :) Men däremot i duschen måste man vara kort för att kunna stå under strålen. Och den går inte höja mer, för att inte tala om hur litet badkaret är. Mycket underligt.

En blå toalett



Mitt rum

    

Känner mig väldigt hemma i mitt rum med lite Ebba-style på väggen, samma lampa som hemma och mina egna gardiner (som tar upp hela väggen) och sängkläder. Andra bilden är på min feta klädkammare (som mest är fet i jämförelse med studentgatans stora utbud av garderober) :)

Madde & Johans rum


Tycker det är roligt varje gång att deras sängkläder ser ut att vara tagna ur en kalle anka tidning, här är det lilla kajsa o lille kalle som sover. Bara jag som ser det ?

Usikt från balkongen/entren

   

Det är jättefint på kvällen då poolen lyser osv. Syns inte så bra på bilden dock.


Så nu har jag fan varit duktig fotograf. Bara för att jag var hemma själv idag och hade ungefär noll att göra. Och för vissa som inte förstår (mamma) så kan man klicka (trycka med muspekaren) på bilderna så blir de större =)

Idag när var som mest rastlös och egentligen skulle sitta hemma och vara sjuk så gick jag ut iaf, skulle bara ta en promenad till spårvagnen, kolla hur långt det är och lite mer exakt tid..så man vet tills man skall ha brottom till skolan =) 15-20 minuter tar det att gå dit. Egentligen ligger hållplatsen svin nära, fågelvägen, men eftesom det ligger en apstor motorväg mellan vår lght och hållplatsen så måste vi gå en aplång omväg också. Det kändes ändå inte så långt som det ser ut. Men innan jag hann tillbaka höll jag på kollavippa för att det var så snuskigt varmt ute =) gick bara i linne och svettades ändå som en gris när jag kom hem. Nu kan vi ju skylla lite på att jag är sjuk, gick när det var som varmast vid 13 på dagen och att min kondis kanske inte ligger på topp, som vanligt. Men om det är som kallast nu, hur fan ska jag orka springa till spårvagnen sen då det blir varmare ?!

Om det är lika varmt och soligt imorgon så planerar vi nog att sätta igång med solandet :) Nu är de slut på leka spöket Laban!

7 januari

När man är sjuk ska man inte ränna runt hela dagarna, men det har jag såklart totalt ignorerat. Igår var vi och fixade mobiler, köpte en riktigt ful en, men den kostade knapp 10 dollar så! Då är det inklusive simkort..eller det har inte ens simkort här, utan det är typ inbyggt i batteriet. Om vi nu inte helt uppfattat det fel :)
My ugly phone.

Kanske helt onödigt, men kanske ändå bra att ha, mitt nya telefon nummer: +1 619 251 3919
Jag kan det inte i närheten av utantill. Föresten så får ingen ringa o lämna röstbrevlådesamtal till mig, för det får jag betala multum för. Någon hade gjort det när jag flög hit såg jag.

För att fortsätta med kanske helt onödig information, men om någon vill skicka ett fint kort eller tillochmed hälsa på så är vår adress hit:
7400 Parkway Drive Apt. 82
La Mesa, CA 91942


Och adressen kan jag faktiskt utantill, tror jag. Efter antal gånger vi glömt adresslappen och varit tvugna ange postnr så tvingade vi oss att lära den utantill. Antar att telefonnummret kanske kommer till slut också.. kommer ju bli pinsamt måsta kolla upp det hela tiden :)

Igår tog vi tillochmed en sväng på stan... jag borde verkligen ha legat kvar i sängen men icke! Till slut snubblade jag mest fram och ville lägga mig ner och dö. Och när vi till slut kom hem däckade jag direkt och sov 14 timmar =) somnade i kläder utan att ha ätit något på nästan hela dagen så  nu har jag tryckt en stor frukost. Hoppas jag är vettigare eller friskare idag. Det återstår att se.

Jag får ju väldigt många frågor efter bilder, och det är väl bara erkänna att jag hittills är totalt värdelös på ta kort. Det är helt enkelt inte riktigt min grej. Jag borde klistra fast den i ansiktet för att få något taget. Jag tog iaf två kort igår på stan. Sen skyller jag på att batteriet var slut och för att jag inte orkade hålla uppe armen =)

Att korten eg är helt värdelösa och inte direkt visar något behöver vi inte nämna =)

                

Sun Diego

Fy fan vad jobbigt det är med all sol, man får sol i ögonen, det är kvavt i bilen, man svettas och såå vidare.
HAHAHA.

Till mer allvarliga saker så vaknade jag med feber imorse, med obefintlig hals och ont överallt, inklusive fingertoppar, tår och ögonen,, halvkul, men har ändå kämpat mig igenom dagen och har inte suttit ner och vilat förrän nu. Förutom några sömnstunder i bilen. Men svårt sova då det är så varmt i bilen. Hehe.



Ikea med palmer..wierd.

Vi har idag varit på Ajkia för tredje dagen irad. Vi verkar ha tappat våra hjärnor på vägen hit och glömmer hela tiden hälften av vad vi ska ha. Jag spyr om vi måste dit imorgon jag är så gräsligt less på gå genom den där monsterbutiken. Och nördar som vi är som knappt varit här tre dagar än har redan hunnit vara på den svenska maten på Ikea haha.

 Igår flyttade vi in i lghten och vi har nästan fått allt iordning. Det är verkligen fattigt på möbler i våran lägenhet men, vi har ingen lust slösa pengar bara för att och har endast köpt de nödvändiga (+ lite till). Tur som det är så är lägenheten inte såå stor ändå. Ska ta lite bilder när vi fått bort alla kartonger :) Jag har ju nu lite mindre säng än jag är van, och har hela natten varit på väg att rulla ur den, idag har jag smart nog ställt den mot väggen istället och hoppas jag inte vaknar på golvet imorgon. Det gör iofs inte så mkt då våra heltäckningsmattor är otroligt mjuka! haha känns sjukt att det är så i alla rum, ser förjävligt ut!
Vaknade som vanligt redan kl 7 imorse och börjar bli jävligt irriterad över att man inte får någon sovmorgon, Klockan är nu 19.30 ca och jag är så trött jag somnar om jag lägger mig, har ingen aning hur vi ska hålla oss vakna idag, det är fan det jobbigaste vi gör varje dag, att hålla oss vakna.

Igår hittade vi efter många om och men första matbutiken, tidigare har vi bara hittat alla blandaffärer som ska ha lite av allt. Mataffären vi hittade var iaf så typiskt amerikansk jag bara hade kunnat tänka mig, stor som ett as och flera tusen märken av allt.. Skönt slippa äta ute varje dag och att kunna äta när vi vill.

Hittade ju faktiskt snylt-internet även här, men slängs ut hela tiden och vi kommer ändå inte kunna dela tre st datorer på denna så hoppas vi hinner fixa internet imorgon. Har knappt varit hemma än heller så har inte haft tid sitta här. Men det blir nog lite lugnare dagar framöver..kanske.
Ska även försöka få tag på ett amerikanskt mobilkort. Som vanligt så finns det tusen olika att välja mellan men vi tror vi har hittat vår favorit Virgin Mobile :) Tillochmed då jag skulle köpa fryspåsar idag fanns det minst 20 st välja mellan. Det är allt lite jobbigt. För att inte tala om juicen..och mjölken. När vi väl befinner oss på en affär fastnar vi med beslutsångest rätt ofta, och rätt länge.

Så nu har vi ju förövrigt köpt bäddsoffa också, så fan om ingen kommer o hälsar på nu!!!

Vilken jävla resa

Gooodmorgon. Vi är på väg lägga oss här, just käkat. Vi kör diet (med snabbmat) här nu, vi har knappt tid att äta och då vi bor på hotellet än så måste man ta sig ut o köpa mat. Men imorn blir det nog inflytt i riktiga lägenheten.

Resan hit gick bra, rummet på arlanda var det minsta jag sett, trodde jag slagit alla rekord i att bo litet..tills jag kom på jag bott i en klädkammare en gång. Hela resan var lång, men det kändes ändå som att det gick fort, vet inte vad jag gjorde av tiden egentligen, satt nog mest och stirrade :) Blev positivt överraskad på LAX där alla var jättetrevliga och hjälpsamma, tillochmed skämtsamma. Inte en gång hade vi svårt hitta heller. Enda nackdelen fram till Lax har nog varit att jag var reggad som vegetarian!! och när man inte ätit på mkt länge är det inte ris, potatis och stora grönsaker man är sugen på.
Och att man var tvungen visa passet ca 5768 gånger var väl inte heller så uppskattat. Eller att ta av sig skorna för att köra dem genom säkerhetskontrollen...då man haft på sig dom väldigt länge.

 Men vi var ändå helt nöjda tills vi skulle till San Diego. Absolut värsta med hela resan var sträckan mellan LA och San Diego som endast tar ca 20-25 minuter, därav väldigt litet plan också.  VÄLDIGT litet. Trodde nog där ett tag döden var nära då det känns som rena massagestolen pga vibrationerna.

Skitlitet, därmed rekomenderar jag icke de flygrädda att mellanlanda i LA.

Väl i SD fick vi en väldigt pratsam taxichaufför som både meddelade att svenskar är bra på supa och att LaMesa där vi ska bo är ett rätt exklusivt område. Känns ju bra för där vi bor nu i vårt hotell är ju kanske inte riktigt detsamma.
Vårt ledmärke när vi är ute är denna skylt: där vårt hotell ligger just bakom.



Vi har haft lite otur med väskorna, 2 st var sena som vi fick hämta på flygplatsen idag, fast vi blev lovade de skulle skickas till hotellet, och en av mina väskor var sönder, när vi försökte reklamera det fick vi en lista att titta på, där det stod vad de inte tog ansvar för, vilket var hela jävla väskan i slutändan, vilket jag även påpekade. Men då hade vi rest i 24 timmar så sket rent fullständigt i det.

Idag har vi kollat lägenheten, det var minst 100 papper vi var tvungna skriva på, alla tre. Herregud så överseriöst. Efter det har vi varit på IKEA vilket var väldigt förvirrande. Här kämpar man hårt med att förstå var man befinner sig och så plötsligt är man tillbaka i Sverige. Det ser verkligen exakt likadant ut. Hela dagen har vi hyrt en van, som vi tryckt in alla sängar, madrasser och annan skit. Men inte fan får man sig fram till huset. Är ju staket runt hela området så det var bara bära från parkeringen. Imorgon ska vi byta till en mindre bil och fortsätta jakten på ikea. Då har vi även tänkt ge oss på att inte ta en GPS. Vilket jag misstänker är en halvdum idé. Fast samtidigt så vet hon ju fan inte vars hon ska, GPS tanten, hon ångrar sig mitt i och ber oss vända stup i kvarten.

Usa är hittills precis som man förväntat sig, alla kör jättestora bilar, har jättemkt julbelysning och en medium dricka på BurgerKing är XL i sverige, vilket vi förklarade för killen i kassan, han skrattade bara högt och sa att de hade mkt större än så. Jag bad om XS på drickan och fick väl ungefär en svensk medium. Sjukt. Annars är San Diego väldigt bergit, det är upp och ner i backar och i bakgrunden ser man stora berg. Inte är det speciellt varmt än, men då har vi bara upplevt en regnig dag också. När vi satt oss i bilen efter lunch var det kvavt. Det är annat än i norrland de ;)
Det underligaste hittills är att man aldrig behöver bekräfta sitt kontokort. På en stormarknad var det bara att dra så blev det godkänt, och på Ikea fick man skriva under på en skärm, utan att visa ID. Så blir ens kort stulet så gäller det att vara snabb som fan på att spärra det. Känns ju stabilt för en person som mig :)

Nu blev ju detta rätt långt men vill ha kvar lite av de intryck jag fick då jag kom hit från början. För de lär ju försvinna med tiden då det blir vardag. Nu kommer vi nog inte ha internet på ett tag heller för den delen då vi flyttar in i nya lghten. Här har vi tur och bara snyltar på någon annan, har vi tur finns det i nya också!

Känns som jag blivit överkörd och styckad i mindre delar. Är så totalt slut i kroppen och hjärnan är ju totalförvirrad. En kille på Ikea frågade efter mitt kvitto men jag fick verkligen inte ihop vad han menade. Hehe. Så nu är det nog dags att sova. Hoppas jag inte vaknar lika tidigt som igår, 0500 lokal tid. Aspigg.  Annat än vad man är nu.

Dags lägga sig under täcket (som består av ett lakan.)


Flyga?

Jooo det är tanken. Men det enda jag har lyckats göra idag är att duscha. Packa? Näää det ligger i två stora högar ute i hallen.. måste nog äta först innan jag kan ta på mig göra något så besvärligt.

Får se om ja ens får mig dit så snabbt som det går idag! Och nejdå, jag är icke bakis. Skulle tro det är första nyårsdagen på mkt länge det händer. Dagen till ära då resandet börjar har jag både ryggont, nackspärr och förkylningen eskalerar så huvudet kommer förmodligen sprängas innan jag ens får mig ner till Sthlm. Känns även bra att jag är så inni helvete dum att jag för över pengar till min andra bank, igår! Så just nu befinner sig mina pengar på INGET av mina bankkort, de hänger i luften och jag kan inte använda dom. jävligt välplanerat. Får hoppas de har racerfart på bankerna nu, men den chansen är nog lite väl...liten. Oj vad stabilt det känns!


RSS 2.0